Már meg az is megvan, ki lesz György László helyett a Kulturális és Innovációs Minisztériumban.


Hankó Balázs felsőoktatásért felelős jelenlegi helyettes államtitkár váltja György Lászlót a Kulturális és Innovációs Minisztériumban - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

A személyi változást a kormány szerkezetében történt átalakulás indokolja, amelynek részeként a felnőttképzés a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz, míg a vállalkozásfejlesztés a Nagy Márton miniszter által vezetett Gazdaságfejlesztési Minisztériumhoz kerül - írták.

Az lesz a feladata, hogy makrogazdasági előrejelzéseket készítsen a kormány részére makrogazdasági előrejelzést készítsen, amiket negyedévente be kell mutatnia. Emellett például együttműködik a gazdaságstratégia cél-, eszköz- és intézményrendszerének kidolgozásában, közreműködik az új közgazdasági gondolkodás elterjesztésében, és koordinálja a Tanítsunk Magyarországért program minisztériumok közötti működését is. Munkáját a miniszterelnök Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszteren keresztül irányítja, és a fizetéséről is Orbán Viktor dönt.

Hankó Balázs államtitkárként a továbbiakban a felsőoktatás mellett felel a szakképzés, felnőttképzés, valamint az innovációs szakterületek vezetéséért, erősítve a terület oktatási-kutatási fókuszát - olvasható a közleményben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!