Nagy Szilárd exfideszes kengyeli polgármester vádalkuja révén derült fény Boldog István fideszes országgyűlési képviselő bizalmi körének pályázati üzelmeire, amelynek büntetőügyét a kormánypárti honatya sem tudja majd megúszni - írja a 168 óra. A lap cikke szerint a Nagy Szilárd megúszta sikkasztásait Boldog István bemártásával, amelynek következtében négy személyt már őrizetbe vettek, köztük F. Petrát, aki korábban Boldog munkatársa volt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben. Az Átlátszó cikke a politikus jobbkezeként emlegette a nőt, aki 2018 nyarától az októberi önkormányzati választásig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat fideszes alelnöke volt.

Letartóztatták a Fidesz Szolnok megyei politikusát, Boldog István munkatársát

Uniós pályázatok elbírálásával tehetett szert jogtalan haszonra.

A 168 óra annak járt utána, hogy mi lehet Nagy Szilárd és Boldog István viszályának oka, ami mindkét politikust nagy bajba keverheti. A megkérdezett térségi polgármesterek név nélkül, röviden annyit mondtak: két dudás nem fér meg egy csárdában.

Az ok minden valószínűség szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programokban (TOP) keresendő, amelyeken keresztül Boldog István egy hűbéri-bűnszövetségi rendszert alakított ki.

Eszerint aki beállt a sorba, és az általa kijelölt közbeszerzési bonyolítóval végeztette el a pályázati eljárást, majd az általuk preferált kivitelezőt nyilvánították győztesnek, azok a települések kaptak fejlesztési támogatást. Ahol viszont nem ezt az utat választották, ott ugrott a pénz és nagy valószínűséggel a polgármester újraválasztásának esélye is, hiszen a pályázatok a megyei közgyűlések hatáskörébe tartoznak. A polgármesterek nagy része beállt a "sorba", még ha tudták is, hogy korrupció van a háttérben, de legalább kaptak fejlesztési támogatást. Nagy Szilárd viszont nem állt bele ebbe, és vallomása miatt kerület közel a nyomozók Boldog Istvánhoz.

Hadházy: a fideszes Boldog István korrupciós ügye miatt nyomozhat az ügyészség

A képviselő azt mondta, Polt Péter elismerte, hogy a főügyészség parlamenti képviselőt érintő nyomozást folytat.

A 168 órának egy nyomozó Boldog Istvánnal összefüggésben azt mondta:

Körbekerítettük, már csak a kilövési parancsra várunk

A cikk hozzáteszi, hogy a fideszes politikus ennek ellenére bizakodó, mindezt egy befolyásos ügyészi kapcsolatokkal kérkedő szolnoki ügyvéd hatására teszi, de pillanatnyilag nem úgy tűnik, hogy a kormánypárti politikus ezt meg tudná úszni.

Kiemelt kép: Boldog István (k), a térség Fideszes országgyűlési képviselője beszél a mezőtúri lakossági fórumon, a közösségi házban 2019. május 4-én. Mellette Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b). (MTI/Mészáros János)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!