Letartóztatták a múlt heti kőbányai gyilkosság gyanúsítottját - tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes pénteken. Fürcht Pál közleményében azt írta: a megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi a X. kerület Harmat utcában december 30-án késő délután becsöngetett a sértetthez, majd bozótvágó késsel bántalmazta.

A nő, akit a mentők kórházba vittek, a szakszerű ellátás ellenére meghalt.

A bíróság február 3-áig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

hirdetés

A Fővárosi Törvényszék pénteki tájékoztatása szerint

a büntetett előéletű gyanúsított a gyilkosságot - melyről részletes beismerő vallomást tett - egy szintén erőszakos bűncselekmény miatt rá jogerősen kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a közérdek illetve a bűncselekmény jellege, a gyanúsított személyi és családi körülményei, valamint a bűnismétlés veszélye is a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás kiszabását indokolja.

Közölték: a gyanúsított védője bűnügyi felügyelet elrendelését kérte védencére bejelentett lakcímén nyomkövetővel, de a bíróság az indítványt megalapozatlannak találta. A védő szerint a férfi csak azért bújt el a bűncselekmény elkövetését követően, mert megijedt, ugyanakkor ő maga jelezte a rendőrségnek tartózkodási helyét, ahol elfogták.

A rendőrség korábbi közleménye szerint a bűncselekmény gyanúsítottját, a szomszédjára támadó 22 éves budapesti K. Dánielt 24 órán belül a XVII. kerületben fogták el. Kihallgatása során beismerő vallomást tett. Erről Csécsi Soma, a BRFK szóvivője annyit mondott:

"A sajtóban megjelent korábbi hírekkel ellentétben azt el tudom mondani, hogy az áldozat és az elkövető között sem szeretői, sem egyéb kapcsolat nem volt, leszámítva azt, hogy egy lépcsőházban laktak, tehát szomszédok voltak. Azt is el tudom mondani, hogy az elkövető cselekményét egy bozótvágó késsel, egy machetével követte el, amelyet a rendőrség megtalált és lefoglalt. A lehetséges indítékról annyit tudok elmondani, hogy a támadás a jelenlegi adatok szerint minden előzmény nélküli volt, azonban a nyomozás vizsgálja a lehetséges indítékot."