Az egykori műsorvezető gerincproblémái miatt kereste fel a háziorvosát, és bár van biztosítása, mégis kellett önrészt fizetnie.


Gombos Edina évekkel ezelőtt költözött ki az Egyesült Államokban, és rendszeresen posztol az ottani életéről, illetve különböző érdekességeket az országról. Az egykori műsorvezető az Ittvanamerika nevű Instagram-oldalán az amerikai egészségügyi rendszert mutatta be. A bejegyzését a Pénzcentrum szúrta ki.

Mint kiderült, Edinának a gerincproblémái miatt kellett elmennie a háziorvosához. Ahogy elmondta, időpontra érkezett, így csak 27 percet kellett várnia.

Bár Edinának van biztosítása, sokszor emellett is kell egy bizonyos önrészt fizetniük a betegeknek. A másnapi röntgenvizsgálatot azonban már teljes egészében a biztosító fedezte.

„Azzal nem mondok újdonságot nektek, hogy az Egyesült Államokban mindenkinek magának kell megoldania az egészségügyi biztosítását. Az amerikaiak többségénél a munkáltató biztosít valamilyet, de ha nem kötnek nekik közel teljes ellátásra szólót, akkor saját zsebből kell/lehet kiegészíteni a csomagot. Az sem titok, hogy ha megfelelő ellátást szeretnénk kapni, minél szélesebb körűt, akkor jó (drága) biztosítással kell rendelkeznünk” - írta a bejegyzésben Edina.

Azt is hozzátette, hogy a lakosság körülbelül 9 százaléka vagy alulbiztosított, vagy egyáltalán nincs biztosítása - ők jelentős költségekkel szembesülhetnek bizonyos ellátások esetén. Azonban a 65 évnél idősebbeknek, illetve a hadsereg tagjainak, a veteránoknak és a fogyatékkal élőknek az úgynevezett Medicare rendszer fedezi az ellátását.

- zárta a bejegyzését.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!