A 2019-es önkormányzati választáson még mind a nyolc egyéni körzetben a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek a Pest megyei városban, most azonban legyőzte a kormánypárti indulót az ellenzék által támogatott független jelölt.


A független Godó Katalin nyerte a vasárnapi időközi önkormányzati képviselő-választást Nagykőrös 4. választókerületében a valasztas.hu-n megjelent eredmények szerint.

Az eredmény meglepőnek számít, mivel a 2019-es önkormányzati választáson mind a nyolc egyéni körzetben a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek a Pest megyei városban. A képviselőtestületben az ellenzéknek három képviselője van jelenleg, ők pedig most nem indítottak saját jelöltet, hanem Godót támogatták az időközin, amelyet a fideszes Kovács Sándor halála miatt rendeztek meg 25 százalékos részvétel mellett.

Oroszlányban is időközi választást tartottak a 3-as választókörzetben, itt az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre (OLPK) jelöltje Baráth Domonkos Dezső győzött a szavazatok 49,72 százalékával, a független Torma Lajos (26,26 százalék), Arany Botond Balázs (Megoldás Mozgalom) (15,64 százalék) és a 8,38 százalékot szerző Vasas László (Mi Hazánk) előtt.

Időközi választásokat egy nemrégiben elfogadott törvénymódosítás alapján a 2024 júniusában esedékes önkormányzati választásig már nem tartanak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!