Blanca Rodriguez 28 hetes terhes volt júliusban, amikor súlyos légzési nehézségekkel szállították kórházba. Hamar kiderült, a 32 éves nő koronavírusban szenved, ráadásul légzési distressz szindróma alakult ki nála, ami a várandós nők felénél is halálos lehet - írja a Daily Mail.

Blancát ekkor mesterséges kómába helyezték és lélegeztetőgépre tették, sietve megmenteni az anya és a magzat életét. Néhány órával ezután azonban a baba állapota rosszabbodott, így kénytelenek voltak megkezdeni a császármetszést a megmentése érdekében.

Összesen 20 fős orvosi személyzet dolgozott azon, hogy a kislányt kiemeljék az édesanyja hasából. A kis Jade ekkor még alig több, mint egy kilót nyomott.

Az orvosok ekkor úgy ítélték meg, kész csoda lenne, ha Blanca magához térne és felépülne a betegségből. Az anyuka azonban mindössze 3 héttel a szülés után magához tért.

hirdetés

Ekkor még nem találkozhatott Jade-del, mivel a kislányt kritikus állapota miatt még több hétig inkubátorban tartották.

“A koronavírus tényleg nem vicc, kis híján belehaltam. Végtelenül hálás vagyok az orvosoknak, nekik köszönhetem a magam és a kislányom életét” - mondta el az édesanya, aki azóta már otthon van a kislányával együtt, és mindketten egészségesek.



hirdetés