Végül a gép személyzete jelentette az esetet a vezetőségnek, akik lemondták a járatot. Az angol pilótát azonnal elbocsátotta a British Airways.


A British Airways egyik pilótája kokaint szippantott fel egy félmeztelen nő melleiről egy dél-afrikai buliban, mielőtt Londonba repült volna egy zsúfolt géppel - írja a New York Post.

Mike Beaton, az egygyerekes családapa egy durva éjszakát töltött el Johannesburgban, mielőtt egy londoni járat másodpilótájaként repült volna. A férfi sms-ekben dicsekedett arról egy légiutaskísérő barátjának, hogy mi minden történt a partin.

- írta az egyik üzenetében.

A férfi egy nagyobb társasággal szórakozott egy klubban, köztük egy walesi és egy spanyol nővel, majd több órányi bulizás után az egyikük lakásán kötöttek ki. A lányokról hamar lekerült a felső és éppen félmeztelenül táncoltak, amikor megérkezett a kokain.

- írta, majd boldogan újságolta barátjának, hogy végül ő is az egyik lány melleiről szívta fel a kokaint.

Amikor másnap megpróbált repülni, a személyzet jelentette a pilóta előző éjszakáját a feletteseiknek, akik ezért lemondták a járatot, ami a British Airwaysnek nagyjából 120 ezer dollárjába került.

Beatont azonnal felfüggesztették és másnap utasként hazaszállították. A repülőtéren kábítószer-tesztet hajtottak végre rajta, amin megbukott, ezért kirúgták.

A légitársaság közlése szerint az utasok egy pillanatig sem voltak veszélyben Beaton kábítószerezése miatt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!