Megmenthette volna felesége életét egy nyugdíjas férfi, ha mentőt hív hozzá. Az idős férfi ugyan észlelte az asszony rosszullétét, de segítség helyett inkább lefeküdt aludni. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt állítja bíróság elé a férfit.

A vádirat szerint nyugdíjas házaspár kapcsolata évek óta megromlott a kettejük rendszeres alkoholfogyasztása és állandó vitáik miatt. Az asszonyhoz évente többször is mentőt kellett hívni a rosszullétei miatt, esetenként a férj tárcsázta a segélyhívót.

A feleséget korábban rövid ellátást követően mindig otthonába bocsájtották. At asszony tavaly áprilisban ismét rosszul lett, a földre esett amelyet a párja is látott, ennek ellenére nem nyújtott segítséget, és a mentőket sem hívta, hanem lefeküdt aludni.

Mire a férfi reggel felébredt a felesége már meghalt. A férfi ezt követően egy sörözőbe ment, ahol elmesélte a történteket, majd a dolgozók értesítették a háziorvost.

Az asszony halála órák alatt állt be, idejében érkező orvosi segítséggel megmenthető lett volna az élete. A vádirat szerint a férj bár felismerte a neje állapotát, azonban azért nem hívott segítséget, mert könnyelműen bízott abban, hogy a korábbi esetekhez hasonlóan a rosszullét nem vezet a felesége halálához.

Vedd kézbe a 24.hu legemlékezetesebb tartalmait!

Izgalmas arcok, kihagyhatatlan történetek

Keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg az mc.hu/riporter oldalon!

Megrendelem
ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!