Kocsis Máté szerint jó lenne tudni, hogy miért adott kegyelmet Novák Katalin a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját fedező K. Endrének. Az Országgyűlés dolga viszont most az, hogy többé ilyen ne forduljon elő


A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában beszélt arról, hogy az elmúlt napok fejleményei alapján egyértelmű: ezen túl nem lehet mérlegelni, hogy kaphat-e vagy sem egy bűnelkövető kegyelmet, ha gyermekek a sértettek. Eleve ki kell zárni, jogellenessé kell tenni egy ilyen ember számára a kegyelem megadását. Kocsis szerint a miniszterelnök által beterjesztett alaptörvény-módosítást el kell fogadni, mert az kiegészíti a gyermekvédelmi rendszert. A javaslatot várhatóan március második felére fogadhatják el, ugyanakkor a már elfogadott kegyelmi kérvényekre nem vonatkozik majd.

„Szerintem ez az embereknél egy világos határvonal, ha úgy tetszik egy vörösvonal, amit nem lehet átlépni, és ezt a szülők a maguk eszközeivel igyekeznek is érvényesíteni, és ezt az államnak is kell, tehát muszáj nekünk kemény jogszabályokat alkotnunk” – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Az országgyűlési képviselőknek nem azzal kell foglalkozni, hogy mi volt a döntés alapja, hanem azzal, hogy ez többé ne forduljon elő. „Ennek a helyzetnek nem szabadott volna előállnia” – mondta az interjúban.

via Telex

 

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!