A Fidesz frakcióvezetője legalább azoknál a családoknál megtartaná az éves elszámolást, amelyeket ez a korábbi szerződéseik alapján is megilletett.


Kocsis Máté arra kéri Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy a már megvalósult családi napelem-beruházásoknál ne vonjanak el szerzett jogokat, és a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azoknak a családoknál, amelyeket ez a korábbi szerződéseik alapján is megilletett.

A Fidesz frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy a háború és a szankciók miatt kialakult energiaválság több mint egy éve kilőtte és rángatja az energiaárakat. Ilyen körülmények között nincs helye annak, hogy az unió elvárásai nyomán rosszabb elszámolási feltételeket kapjanak azok a családok, amelyek az elmúlt években napelem felszerelésével igyekeztek csökkenteni a fogyasztásukat.

– írta posztjában a politikus.

Ahogy arról beszámoltunk, Lantos Csaba energiaügyi miniszter egy videóban jelentette be, hogy akik korábban telepítettek napelemet, azoknak a feltelepítéstől számított tíz éven át havi szaldó elszámolás lesz 2024. január 1-től. Az új csatlakozók részére pedig bruttó elszámolást fognak alkalmazni. A bejelentés hatalmas felháborodást váltott ki a napelemesek körében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!