Sztanyiszlav Rzsickijjel négy lövéssel végzett a támadó egy parkban, ahol az eső miatt senki nem volt. Az orosz katona rendszeresen kiposztolta a futóútvonalát az internetre.


Reggeli kocogás közben négy lövéssel végeztek Vlagyimir Putyin egyik fontos parancsnokával, írja a The Sun. A 42 éves Sztanyiszlav Rzsickij az orosz nyomozók szerint rendszeresen közzétette futásainak útvonalát egy nyilvános alkalmazáson, így figyelhette ki támadója szokásait.

A hatóságok szerint az időzítés sem véletlen: a krasznodari gyilkosság helyszínéről elmenekülő tettes a tavaly júliusi vinnicjai rakétatámadás évfordulója környékére időzítette a támadást. Rzsickij volt a parancsnoka annak az orosz tengeralattjárónak, melyről az ukrán város elleni rakétatámadást indították, 27 civil, köztük 3 gyerek halálát okozva.

Az egykori haditengerészeti kapitány a közelmúltban már a mozgósításon dolgozott. A beszámolók szerint Rzsickijt a hátán és a mellkasán találták el a 9 mm-es lövedékek. Az esetnek nem voltak szemtanúi, mivel a gyilkosság idején szinte teljesen kihalt volt a park a heves esőzések miatt. Ráadásul épp egy olyan területen végezetek a katonával, amit nem láttáka térfiygelő kamerák sem. Ennek ellenére az orosz hatóságok máris közzétettek egy fotót a középkorú, kék sapkát viselő feltételezett tettesről.

Rzsickij halálát az ukrán hírszerzés is megerősítette, ugyanakkor tagadták, hogy Kijevnek bármi köze lenne a kapitány kivégzéséhez. Egy helyi hírportál beszámolója szerint szinte teljesen kizárható, hogy a férfi rablótámadás áldozatta lett, mivel sem az óráját, sem pedig a fejhallgatóját nem vitte magával a támadó.

Közben Putyin a hírek szerint egy másik tábornokot is elvesztett az Azovi-tengeren, Berdjanszk közelében végrehajtott csapásban. Oleg Cokov altábornagyot állítólag a a kijevi fegyveres erők likvidálták.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!