A buszvezető a kiabáló utasokra lett figyelmes. Mikor megállt, nem hívott mentőt, csak a gyereket kérdezte meg, hogy érzi magát.


Kiesett a helyi járatú buszból egy 13 éves iskolás lány Szigetszentmiklóson, mikor a hátsó ajtó kinyílt egy kanyarnál - írja az RTL.hu.

A sofőr nem vette észre, hogy mi történt, továbbhajtott. Az utasok kezdtek kiabálni neki, amire megállt. Visszament a gyerekhez, akitől megkérdezte, hogy van.

Az apa beszámolója szerint a lányuk sokkos állapotban volt, és nem érezte, hogy baj lenne vele. A buszvezető ezek után felsegítette a gyereket buszra és folytatta útját.

A Volánbusz az RTL-nek azt mondta, hogy vizsgálatot indítottak és elnézést kértek a kollégájuk hibájáért. Szerintük a sofőr érdeklődött a gyereknél, hogy érzi magát és a mobilszámát is megadta neki, ha a szülők fel akarnák hívni.

A cég szerint a buszvezető „sajnos nem a szabályoknak megfelelően járt el, hiszen mindenképpen mentőt kellett volna hívnia".

A szakszervezetük elnöke szerint óriási a nyomás a sofőrökön, és a legkisebb hiba is mások életébe kerülhet.

A lány szülei szerint nem csak a sofőr a hibás. A gyerekek elmesélték, hogy nem ez volt az első eset, mikor ilyen hiba történt, csak eddig nem esett ki senki a buszból. A cég szerint átvizsgálták a járművet, de nem találtak hibát benne.

A rendőrök gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!