A Budapest Környéki Törvényszék hat hónap két évi próbaidőre felfüggesztett fogházra ítélte életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt azt a férfit, akinek kizuhant a nyakából egy gyermek, amikor el akarta kapni a másikat.


A férfi a hozzátartozójánál volt egy családi összejövetelen Gyömrőn, és az udvaron játszott a gyerekekkel. A férfi a nap folyamán többször is nyakába ültette a kétéves rokonát, aki természetesen nagyon élvezte a játékot. Az esti órákban a gyerkőcök ismét kihívták játszani a férfit az udvarra, ahol a 4 éves ott tartózkodó másik gyermek elesett. A férfi a nyakában lévő picivel el akarta kapni a másik gyermeket esés közben, ezért elengedte a nyakában ülő kicsit, aki kizuhant a nyakából és nagyobb erővel a földre zuhant.

A gyermekek sírva mentek be édesanyjukhoz. A pici homlokán jól látható sérülések voltak. Az anya megkérdezte a férfit, hogy mi történt, aki azt válaszolta, hogy nem látta a sérülés keletkezési körülményeit, azt feltételezi, hogy a két gyermek egymásnak szaladt. Az édesanya kifejezetten rákérdezett arra, hogy a gyermek nem esett-e ki a nyakából, de ezt a férfi letagadta. A kicsit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Csak a szakszerű orvosi ellátásnak köszönhető, hogy ezt végül el tudták hárítani.

A bírósági ítéletet minden az eljárásban résztevő fél tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!