Mindenkinek elege van abból, hogy egyfolytában vétózunk Ukrajnával kapcsolatban. A B9 következő ülése épp ma kezdődik, Sulyok Tamás köztársasági elnök nem is vesz részt az elnöki szintű találkozón.


Június 9-én tartott magyarországi választásokat követően három nappal, szerdán Budapestre érkezik Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfő esti interjújában a közmédiával. Az interjúról szóló MTI-tudósításból kimaradt ez az információ.

A portfolio.hu a Financial Times-ra hivatkozva arról számolt be, hogy Magyarországot kizárhatják a NATO Bukaresti Kilencek (B9) csoportjából, mivel a magyar kormány rendszeresen megvétózza a szervezet Ukrajnával kapcsolatos támogatásait.

A B9-csoport 2015-ben alakult, és a NATO kelet-európai tagállamait tömöríti, vagyis Lengyelországot, Romániát, Bulgáriát, Csehországot, Észtországot, Magyarországot, Lettországot, Litvániát és Szlovákiát. Célja a keleti szárny országai közötti katonai együttműködés elmélyítése és a biztonságpolitikai kérdések megvitatása.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!