A vizsgálat célja, hogy kiderüljön, mi történt pontosan július 27-én a világ második legmagasabb hegycsúcsa alatt, ahol megsérült, majd meghalt a 27 éves pakisztáni teherhordó.


A Pakisztáni Hegymászó Klub bejelentette, vizsgálatot indítanak a pakisztáni K2 csúcsa alatt történt tragédia miatt, amely során meghalt egy 27 éves serpa, Mohammad Hasszan – írja a 24.hu.

Ahogyan beszámoltunk róla, a K2 hírhedt „Bottleneck” átjárójánál balesetet szenvedett egy pakisztáni serpa,

Az esetről videófelvétel készült, amely nagy felháborodást váltott ki a hegymászóközösség berkein belül és a közösségi médiában. Ennek nyomán Karrar Haidri, a Pakisztáni Hegymászó Klub titkára bejelentette, vizsgálatot indítanak az elhunyt serpa ügyében, hogy feltárják a tragédia körülményeit.

A világ második legmagasabb hegycsúcsára aznap közel száz ember jutott fel. A 27 éves Mohammad Hasszan 150 méterrel a csúcs alatt zuhant néhány métert, és a beszámolók szerint ugyan kötéllel felhúzták, de ezután több tucat hegymászó és serpa segítségnyújtás nélkül elment mellette.

Philip Flämig operatőr drónfelvételeket készített a helyszínen, így pontosan és jól láthatóan rekonstruálni lehet a történteket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!