Megtörtént az első idei kivégzés az Egyesült Államokban. Texasban helyi idő szerint szerda délután a 64 éves John Gardnernek méreginjekciót adtak be a huntsville-i börtön kivégző kamrájában. A férfinél helyi idő szerint 18.36 órakor állapították meg a halál beálltát - írja az MTI.

„Remélem békére, örömre és lezárásra lelnek. Bármire, ami ahhoz kell, hogy megbocsássanak nekem. Bocsánatot kérek. Tudom, hogy nem tudnak megbocsátani, de talán egy nap menni fog”

- mondta a halálra ítélt rab az utolsó szó jogán.

John Gardnert a felesége meggyilkolása miatt ítélték halálra, akivel 1999-ben házasodtak össze. Az ügyészek szerint a Tammy nevű nő nem sokkal az egybekelésük után bántalmazás jeleit mutatta, depressziós lett. Barátaik szerint

volt, hogy véraláfutásos volt a szeme, mert a férje egy könyvespolcba verte a fejét, máskor pedig kalapáccsal esett neki a nejének. Tammy rendszeresen panaszkodott arra, hogy attól tart, nem kerül ki élve a kapcsolatból.

hirdetés

A nő 2004 végén beadta a válókeresetet, majd 2005 januárjában megkérte egy munkatársát, hogy segítsen neki eltűnni, hogy senki se bukkanhasson a nyomára.

Férje azonban aznap este felkutatta és fejbe lőtte. Tammy két nappal később halt meg a kórházban. John egy napra rá feladta magát a rendőrségen.

Címkép: illusztráció (Pxfuel)


hirdetés