A Pest megyei Hernád volt a színhelye egy családi tragédiának, amelynek áldozata lett Fifi, egy francia buldog, amelyet egy férfi brutálisan kivégzett - írta meg a Blikk.

Az ámokfutás oka féltékenység volt, a férfi a testvére kutyáján állt bosszút, mert Róbert elszerette a barátnőjét. A kutya gazdája és a szerelme is végig kellett, hogy nézze, amint megölik a kutyát.

– Egyszerűen nem értem, miért a kutyán vezette le a dühét, hiszen az a védtelen állat nem tehetett semmiről – mondta a lapnak Róbert.

– Először a kocsimat verte szét, aztán beugrott a kerítésen, elégette a ruháimat, majd egy baltával kezdte el kergetni Fifit.

A férfi és a nő nem merték megközelíteni sem az öccsét, féltek tőle. Róbert rögtön hívta a rendőrséget és az állatvédőket is.

– Remélem, a testvérem megkapja ezért a méltó büntetést – tette hozzá.

Kodolányi Endre, a Speciális Állatmentő Egység Alapítvány alapítója a helyszínen volt az esetet követően, és azt mondta a Blikknek, hogy az állat szörnyű kínok között pusztulhatott el.

– Ne felejtsük el, hogy az emberek ellen elkövetett agresszió előszobája gyakran az állatkínzás – mondta.

Szerinte letöltendő börtönt kellene kapniuk, vagy minimum pénzbüntetést, és az megállíthatná őket, de többnyire csak felfüggesztettet kérnek rájuk.

A Dabasi Rendőrkapitányság eljárást indított a 25 éves férfi ellen állatkínzás gyanúja miatt.