André Thomast 2005-ben ítélték halálra. Folyamatosan hallucinál és hangokat hall, ezért az ügyvédei szerint a mentális állapota miatt nem végezhető ki.


Andre Thomas 2004-ben brutális módon gyilkolta meg a feleségét és a két gyerekét a texasi Shermanben: megkéselte őket, és kivágta a szívüket.

Akkor azt mondta az őt letartóztató rendőröknek, hogy a felesége, a 20 éves Laura Christine Boren, valamint a 4 éves fia, Andre Lee és a 13 hónapos lánya, Leyha Marie Hughes démonok voltak. Ekkor a férfi már nem élt együtt a családjával - írja a Daily Star.

2005-ben Thomast halálra ítélték. A bíró szerint ugyanis annak ellenére, hogy a férfi korábban skizofréniával diagnosztizálták, illetve egész életét mélyszegénységben töltötte, valamint drogfüggő is volt, tisztában volt azzal, hogy rosszat tesz. A mentális betegségét pedig droghasználattal súlyosbította.

Azóta is a halálsoron van egy houstoni, mentális betegeknek fenntartott börtönben.

Még decemberben is arról számoltak be, hogy a férfi folyamatosan hallucinál, hangokat hall és angyalokat keres.

Ezért azt kérik a texasi kormányzótól, valamint a szabadlábra helyezésről döntő bizottságtól, hogy büntetését életfogytiglani börtönre változtassák, vagy haladékot adjanak annak érdekében, hogy a bíróságok megállapíthassák a kívégzésre való alkalmasságát. A kérvényüket többen is támogatták, köztük vallási vezetők és olyan pszichológiai szakemberek is, akik szerint

Greg Abbott texasi kormányzó 2015-ös beiktatása óta csak egy embert mentett fel a halálos ítélet alól. Az ügyvédek egy bírótól is kérvényezték, hogy vizsgálja felül az ügyet, de egyelőre nem tudni, mikor születik döntés Thomas sorsa felől.

A férfit jelen állás szerint április 5-én fogják kivégezni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!