Szurkolóik pedig szemetet szedtek a lelátón.


Tisztában vagyunk vele, hogy a sztereotípiák sokszor csalókák és pozitív értelemben sem mindig használhatóak, de talán senki nem fog megharagudni, ha azt írjuk: a japán valószínűleg az egyik legpedánsabb nép a világon.

Korábbi nemzetközi tornákon is született már hír arról, hogy a szigetország futballválogatottja általában tökéletes rendet hagy az öltözőjében a meccseket követően, és szurkolóik is hasonlóan komoly tisztaságot hagynak maguk után.

Nincs ez másképp a katari rendezésű világbajnokságon sem: egy, a Twitterre felkerült kép szerint

A képen jól látható, hogy a japán játékoson egy helyre szedték össze a vizespalackokat, ételesdobozokat és a törülközőket is a Halífa Stadion öltözőjében. A FIFA külön köszönetet mondott ezért Twitter-oldalán.

Korábban már a BBC is írt róla, hogy a csapat szurkolói – ugyancsak hagyományosnak nevezhető módon – a meccs után összetakarították maguk után a szemetet.

A Twitteren a FIFA még egy kedves képet közölt. Azon a szigetország csapatának szerencsehozó origamimadarai láthatóak. A szövetség csak annyit írt a képhez: „Mindössze ennyit hagytak maguk után.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!