Az október 13-án esedékes önkormányzati választásokon a Fidesz egyik képviselőjeként induló Oroján Sándor valamikor a 2018-as országgyűlési választások után körvonalazza a környékbeli önkormányzatok vezetőinek, hogy miképpen kell idomulnia egy fideszenek a rendszerhez. A hangfelvételt az Egri Ügyek online portál szerezte meg.

"Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad. Mert abban a pillanatban ellenséggé válik."

Oroján azt fejtegeti a felvételen az Egri Ügyek szerint, hogy aki a NER-t sérti, az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené és ha valaki nem alkalmazkodik a rendszerhez, vagy kiesik a pixisből az nem kaphat sem önkormányzati funkciót, sem gazdasági megbízást. Kollégáinak ezt így foglalta össze Oroján:

"Tehát mi ezt így látjuk, és nyilván nem tartjuk szerencsésnek, ha az egyik fronton valamely személy küzd a rendszer ellen, kard ki kard, a másik fronton pedig próbál lojális lenni, megfelelni és végezni a munkáját. Nem hiszünk abban, hogy egy embernek lehet két személyisége, az egyik pozitív, a másik negatív. Ahol ennyire nyíltan beleáll valaki a konfliktusba, ott nekem az látszik, hogy az nyilván máshol sem tud jó, megfelelő munkát végezni. És hát azt szeretnénk elérni itt, minél hamarabb, záros határidővel, hogy váljunk meg más fronton is ettől az embertől.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>