Bennet von Vertes egy méteres gyertyatartóval esett neki Alex Morgannak, többször fejbe verte vele, majd lenyomta a torkán. Előtte ketamint, kokaint és altatót is fogyasztott.


Kilenc év után feltételesen szabadult a börtönből Bennet von Vertes, aki 2014-ben brutálisan meggyilkolta egy 23 éves barátját egy svájci síparadicsomban. A magyar-német származású tehetős családból származő férfi azzal védekezett a bíróságon, hogy az áldozatát földönkívülinek nézte.

2014 decemberében a 23 éves Alex Morgan édesanyjával közös szilveszterre készült, ezért utazott Zürichbe. A családi program előtt meglátogatta a magyar-német származású, tehetős fiatal galériatulajdonost, Bennet von Vertest, akivel még az egyetemről ismerték egymást. A drogmámoros este egy pontján azonban

Alex megfulladt, esélye nem volt a túlélésre a brutális támadás során.

Mint most a brit Daily Mail nyilvánosságra hozta, ha feltételesen is, de Bennet von Vertes szabadon távozhatott a börtönből kilenc év után.

„Az élet megy tovább számára. Felfoghatatlan. Síelni mehet, vásárolni, klubokba járni, bármit, amit csak akar” – fogalmazta meg döbbenetét a meggyilkolt fiú édesanyja,

A korábban ügyvédként dolgozó asszony naplót vezetett von Vertes bírósági peréről. Ebből kiderül, a fiatal műkereskedő évekig meg sem szólalt, három ügyvédje kommunikált helyette a tárgyalásokon.

A brutális decemberi éjszaka végén a gyilkos elment lezuhanyozni. A ketamint, kokaint, sőt altatót is fogyasztó von Vertes azzal a vallomással állt elő ügyvédein keresztül, hogy azt hitte, Alex „egy zöld földönkívüli, aki az életére akar törni", erről a drogok tehettek.

Döbbenetes módon a svájci bíróság el is fogadta a védekezést, a kábítószeres befolyásoltság miatt gondatlanságra változtatták a vádat.

A magyar-német Von Vertes család egy rendkívül tehetős műkereskedő família, az elítélt édesapjának, László von Vertesnek mai napig működik jónevű galériája Zürichben.

via Blikk


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!