Egy chatprogramban vette fel a kapcsolatot a tanár a diákjával. Nem sokkal később találkozgatni kezdtek.


A Debreceni Törvényszék 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette azt az általános iskolai tanárt, aki szerelmi viszonyt folytatott az egyik kiskorú diákjával, írja a törvényszék honlapja.

A közlemény alapján a férfi egy Hajdú-Bihar vármegyei általános iskolában tanított, amikor tavaly januárban egy üzenetküldő szolgáltatáson keresztül, mint az iskolában tanító tanár vette fel a kapcsolatot a gyerekkel. A köztük váltott üzenetek eredményként viszonyuk bizalmas lett és egyre bensőségesebbé vált.

A tanár hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorúval.

A bíróság megállapította a vádlott bűnösségét, aki azonban tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi büntetlen előéletű és két kiskorú gyereke van.

A bíróság a férfit tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek. Az ítélet nem jogerős, a döntés ellen a vádlott és védője fellebbezést nyújtott be.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!