Egy floridai vegán házaspárt gyilkosság vádja miatt vettek őrizetbe, miután egyéves kisfiuk belehalt a nyersvegán diéta okozta súlyos alultápláltságba - írja a Mirror.

A jelentések szerint Ryan és Sheila O’Leary mind a négy gyermeke kizárólag nyers ételeket fogyaszthatott, mint a mangó, a banán vagy az avokádó.

A 18 hónapos kisfiú halálakor alig több, mint 7,5 kilót nyomott – ez körülbelül egy 7 hónapos kisgyerek egészséges súlyának felel meg. A 35 éves anya elmondása szerint fia otthon született, és még sosem járt orvosnál.

hirdetés

Azt is elmondta, a tragédiát megelőző egy hétben a kisfiú nem akart enni, ezért szoptatni próbálta, mivel azt hitte, csak egy kibújó fog okozza a problémát.

Egyik éjjel szoptatás közben vette észre, hogy kisfiúnak egyre gyengébb a légzése, amit aggasztónak talált, de nem hívott segítséget, mert közben maga is elaludt. A kicsit másnap nyilvánították halottnak a család floridai otthonában, miután az anya hívta a 911-et, amikor ébredés után a kisfiú nem lélegzett, és a teste is kihűlt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>