Nem működött a lift, ezért a kerekesszékes Tibor kénytelen volt a peronon áthaladni. Az asszony szerint másodperceken múlt, hogy átérjen, de a vonat elkapta a rokkantkocsi hátulját.


Halálra gázolt a vonat egy kerekesszékes férfit Agárdnál, a gyalogos átjáróban. Az eset egy hete pénteken történt. Az áldozat - mivel a lift nem működött - a peronon próbált átkelni - írja az RTL.hu.

A baleset körülményeit még vizsgálják. Annyi azonban kiderült már, hogy a síneken átvezető járdán haladt Tibor, mikor a vonat közeledett. A férfi azt hihette, hogy a személyvonat előtt még átér, a szerelvény azonban nem állt meg, mert átmenő járat volt, nem lassított, így elkaphatta a moped végét.

Tibor édesanyja a Borsonline-nak elmondta, hogy nem tudja elfogadni a fia halálát.

Eldöntötte, hogy maga jár utána, mi okozta a tragédiát:

"A rendőröktől megtudtam, hogy a mozdonyvezető azt mondta, Tibor a sínen állt a mopedjével. A héten viszont beszéltem a boncmesterrel, aki szerint ez nem lehet igaz, ugyanis a fiam teste egyben maradt, halálát a belső szervei leszakadása okozta. A szerelvény valószínűleg a rokkantkocsi hátulját kapta el, és nekivágta egy oszlopnak. Az egész néhány másodpercen múlott"

- árulta el.

A fiától még a helyszínen elbúsúzhatott.

A hamvasztás után nem tartanak búcsúztatót, hanem az otthonukban helyezik el az urnát. Az asszony azt is elmondta, hogy Tibor hagyatéka mindössze 4000 forint, "ennyi volt a bankszámláján, ugyanis ennyi maradt a rokkantnyugdíjából. Ezt a pénzt az unokám örökli" - mondta el.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!