Valódi horrortörténet bontakozott ki a walesi Ammanford zsúfolt városkájának egyik meglepően magányos sikátorában, ahol egy sokáig nyüzsgő családi élettel fűtött ház található.

Az épület egy éve lakatlan, mivel korábbi lakosai, Alan és Christine Tait 11 év után úgy döntöttek, hogy inkább egy lakókocsiba költöznek és szedik a sátorfájukat.

A föld alól kiszűrődő hangokból sötét titokra következtetnek: szerintük emberkereskedelem vagy kábítószerbiznisz is folyhat a ház alatt.

Minden 2018. júniusában kezdődött, amikor a ház úrnője késő éjjel a konyha indult, ahol szokatlan zajokra lett figyelmes.

Felébresztette a férjét és közösen megfejtették, hogy vízöblítés hangja hallatszik, ezért egy telefont hangrogzítés céljából a fürdőszobában hagytak, hogy megfejtsék a rejtélyt.

Az azonban csak ekkor kezdődött igazán. Mikor visszahallgatták a felvételt, egy gép zaját hallották rajta.

"Elkezdtünk felvételek készíteni a ház valamennyi szegletében és felvettük többek között láncok, induló motorkerékpár és sikítozó emberek hangjait is"

- mesélték a WalesOnline hasábjain.

Hamar rájöttek, hogy földalatti neszekről van szó, amik a konyha alatti pince alól érkeznek.

A bizarr hangok tárházában felcsendült gyereksírás, női hang, külföldi férfiak beszélgetése, kopácsolás, szirénázó autó, nyomdagép, kutyaugatás és szexuális tevékenységre utaló zajok is.

A 62 éves férj vájatokat fúrt a falba, hogy minél élesebb felvételek készüljenek és alá tudják támasztani felvetéseiket.

"Amire vágyom, az egy magyarázat. Miért sikítoznak ezek az emberek? Valami biztosan történik ott. Mikrofonokat helyeztünk el mindenhol, hogy bizonyítsuk vagy megcáfoljuk, amit hallunk."

A házaspár mikrofonokat szerelt a ház bejáratához és hátuljához, kívül, belül, szinte mindenhova, hiszen megfordult a fejükben, hogy mi van, ha a hangok valamilyen úton-módon pl. egy parkból érkeznek. Azonban egyedül a pincénél elhelyezett hangrögzítő mutatott eredményt, tehát a zajok forrása csakis odalent lehet.

A helyszínt a rendőrség is meglátogatta, ám semmi gyanús cselekedetre utaló jelet nem találtak.

A házaspár azonban meg van győződve arról, hogy "sok ember tartózkodhat a mélyben", ezért petíciót is indítottak már az alaposabb kivizsgálás érdekében.

Hogy vajon csak egy paranoiából gyökerező kísértethistóriával állunk-e szemben, vagy valóban sötét titkokat rejteget a walesi ház mélye, azt egyelőre mindenkinek a fantáziájára bízzuk.

Ha kíváncsi vagy a hangfelvételekre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>