A hatodikosok szülei közül többen is panaszt tettek ezért a floridai iskola tanácsánál. Szerintük a meztelen szobor „pornográf” és „felkavaró” a gyerekek számára.


Megdöbbentő vége lett annak, hogy egy floridai általános iskola igazgatója megmutatta a diákjainak Michelangelo Dávid-szobrát – írja a Yahoo News.

Ezért végül hárman panaszt tettek, az iskola tanácsa pedig ezért összeült hétfőn, aminek a végén az igazgató felmondott.

Hope Carrasquilla alig egy éve volt ebben a pozícióban, és állítása szerint választhatott, hogy vagy felmond, vagy kirúgják.

Szerinte viszont ez az ügy csak az utolsó csepp volt közte és az iskolatanács vezetője, Barney Bishop között, aki többször is kritizálta már az igazgatói munkáját. „Inkább a pereskedés és a szülők kisebbségének megnyugtatása aggasztotta, ahelyett, hogy a több mint 25 éves oktatói szakértelmemben megbízott volna” - nyilatkozta Carrasquilla a Tallahesse Democratnak.

A lap Bishopot is megkérdezte az ügyben, ő azonban nem kívánt nyilatkozni, ügyvédi javaslatra.

Az iskolának valóban kellett volna előre jeleznie, ha potenciálisan "botrányos" anyagot terveznek leadni az órán, ez esetben adminisztrációs hiba vezetett ennek elmaradásához.

– nyilatkozta Bishop.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!