Kirúgták az igazgatót, felháborodtak a szülők és a diákok. 20 éves pedagógusi és 5 éves igazgatói munkája után, a tanév befejeztével nem hosszabbították meg a szerződését, hanem elküldte a megyéspüspök a győri Apor Vilmos katolikus iskola vezetőjét.

A diákok szerint az iskolában az igazgató munkája nyomán értékek vannak, és olyan vezetőre van szükség, aki érti és tudja, mi kell az intézménynek. Még csak találgatják, hogy miért menesztették az igazgatót,

a szülők úgy tudják, hogy eddig minden rendben volt az iskolában. Az is megdöbbentette őket, hogy ilyen módon távolították el, mert még arra sem volt módja, hogy elbúcsúzzon a diákjaitól.

A volt igazgató a közösségi oldalon ezt írta:

"Kedden a Püspök Úr magához hívatott és tájékoztatott, hogy miután lejár az 5 éves igazgatói kinevezésem, azt nem kívánja meghosszabbítani; augusztus 1-jével más személyre bízza az intézmény vezetését. Elmondta: egy zárt rendszer az intézményünk, ahol nem tudja megvalósítani elképzeléseit, úgy ahogyan azokat szeretné. Püspök Úr nem tért ki arra, hogy mit nem tudott megvalósítani."

A szülők és a tanulók több helyre is levelet írtak és aláírásgyűjtésbe kezdtek a döntés ellen. Már több mint ezren csatlakoztak hozzájuk.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója