Az olasz iskolák alkalmazásában álló Cinzia Paolina De Lio betegszabadságra, szabadságra és konferenciákon való részvételre hivatkozva úszta meg hosszú évekig, hogy tanítania kelljen.


24 éves tanári pályafutása alatt különféle indokokkal 20 éven át nem dolgozott Cinzia Paolina De Lio, akit azért fizettek, hogy irodalmat és filozófiát tanítson olaszországi iskolákban. Végül megunták a munkakerülését, és elbocsátották.

A középiskolai tanárnőt Velence melletti oktatási intézményekben alkalmazták.

Eredetileg 2017-ben bocsátották el, miután négy hónapra visszatért dolgozni, és számos panaszt kapott „felkészületlen és figyelmetlen” tanári munkája miatt. Ám De Lio bíróság elé vitte a kirúgását, és a következő évben egy velencei bíró visszahelyezte állásába.

A döntés ellen az olasz oktatási minisztérium fellebbezést nyújtott be, az ügy pedig egészen mostanáig húzódott. Végül a legfelsőbb bíróság megváltoztatta a 2018-as határozatot, és kimondta: a tanárnő két évtizedes távolléte „tartós és teljes alkalmatlanságot” mutat a tanári munkájával kapcsolatban. A részletes indoklás szerint

A végleges elbocsátásáról szóló döntés után De Lio azt mondta, nem ért egyet az ítélettel. Hozzátette: az ügyével kapcsolatban a nyilvánosság nem ismeri a teljes igazságot, és hamarosan közzéteszi a saját álláspontját.

„El fogom mondani ennek az abszolút egyedi és szürreális történetnek a tényeit” – jelentette ki a kirúgott olasz tanárnő, aki saját elmondása szerint jelenleg szabadúszó újságíróként dolgozik.

Az üggyel kapcsolatban megkereste a La Repubblica olasz lap, de ezt válaszolta nekik: „Sajnálom, de most a tengerparton vagyok.”

Forrás: LADbible


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!