A nemrég könyvet is író Günther Steiner szókimondó stílusával vált sokak kedvencévé.


Ha volt értelme leforgatni a Netflixnek a Drive to Survive (Hajsza a túlélésért) című dokumentumsorozatot a Forma-1-ről, az mindenképp a kisebb csapatok küzdelmének bemutatása, szó szerint a túlélésért való küzdelmük nyomon követése.

Ebben a harcban is kiemelkedően egyedi figura volt Günther Steiner, egy neve ellenére (tiroli) olasz csapatfőnök, a legfiatalabb, mindössze kilenc éves Haas istálló első embere. A szókimondó, néha kicsit arrogáns, máskor kifejezetten kenyérre kenhető figura teljesen egyedi színt hozott a Forma-1 világába. Ott ahol patikamérlegen mérik a nyilatkozatokat, a sajtótájékoztatók pedig unalmasabbak, mint egy kormányinfó, kifejezetten üde színfolt volt Steiner, aki a Netflix kamerái olyan, mára legendás mondatokat mondott, hogy „Nem tudunk szarból autót építeni!” vagy

Steiner nemrég magyarul is megjelent Surviving to Drive – Egy év a Formula–1 poklában című könyvében érzékletesen mesélt arról, milyen kemény munka ma egy privát csapatnak az autóversenyzés élvonalában maradni.

Miután a könyvben ezt a feladatot kemény, de élvezetes munkának írta le, és a csapattulajdonos Gene Haasszal való kapcsolata is harmonikusnak látszott, derült égből a villámcsapásként hatott, hogy a csapat mégis elküldte őt. Igaz, az utóbbi időszakban nem volt sok okuk a büszkeségre: az elmúlt öt évben kétszer végeztek a 9., kétszer a 10. (utolsó) helyen, és csak egyszer tudtak két csapatot is megelőzni.

Günther Steiner helyét a korábbi mérnökigazgató, Komacu Ajao veszi át. A 2024-es szezon éppen 50 nap múlva veszi kezdetét.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!