A kerítésről leszedték a feliratot, a karzatról pedig a tanárokkal együtt távolították el a molinót.


Csendben demonstráltak az 56-os forradalom előestéjén rendezett vasárnapi megemlékezésen a Műegyetemiek az oktatás jövőéért csoport tagjai, amikor a szerintük nem egyetemi biztonsági emberek indoklás nélkül leszedték a transzparenseiket, írja az RTL.hu.

A Budapesti Műszaki Egyetem oktatói a Híradónak azt mondták, ők csak a kormány figyelmét szerették volna felhívni a gyakorlatilag csődbe került intézmény helyzetére.

Az egyik molinóra azt írták, hogy „A Műegyetem közkincs – még”, míg egy másikra pedig azt, hogy „'56 után volt BME, 2023 után is lesz?”. Előbbit a kerítésről rángatták le, az utóbbit pedig az épület aulájának karzatáról távolították el.

A BME egyike a még öt állami fenntartású egyetemnek az országban, vagyis még nem esett át a „modellváltáson”. A tiltakozó tanárok azt szeretnék elérni, hogy a fenntartó a tárgyalások előtt rendezze az egyetem helyzetét, többek között az anyagi helyzetet.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium arról tájékoztatta a portált, hogy vasárnap este a tiltakozók egy olyan ünnepséget zavartak meg a molinókkal, amin ötvenhatos szabadságharcosok is részt vettek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!