Tavasszal már alig várják a gazdik, hogy hosszabb időt tölthessenek a szabadban a kedvencükkel. Elmondjuk, mik azok a dolgok, amikre az indulás előtt feltétlen érdemes figyelni!


Akinek van kutyája, biztosan tudja, hogy a kutyusnak soha nem elég a sétából, még akkor sem, ha az időjárás minden erejével ki akar szúrni velünk. Akkor meg pláne nem, ha nem a szokásos helyeken körözgetünk végeláthatatlanul, hanem elhagyjuk a megszokott parkot/kutyafuttatót, és kiszabadulunk az erdőbe kirándulni. A kutyák számára ez hatalmas öröm, hiszen egészen új szagok és ingerek várják, és nekünk is remek alkalmat kínál, hogy kiszellőztessük a fejünket, de még az egészségünket is szolgálja – egyébként pont annyira, mint kutyusunkét. Arról nem is beszélve, hogy az új és közös élmények a gazdi–kutya kapcsolatot is megerősítik.

De mielőtt még belebújnál a túracipődbe mindenképpen olvasd el az alábbi cikkünket, elmondjuk benne, hogy mi az, amit feltétlen tegyél meg, mielőtt útra keltek a kedvenceddel.

1. Szoktasd a túrázáshoz!

A kölyökkutyák hamarabb elfáradnak, ahogy az idősebbek és a betegek is, illetve azok, akik nincsenek hozzászokva a nagyobb kirándulásokhoz. A kisebb kutyusok, mint (csivava vagy törpespicc) pedig nem igazán arra születtek, hogy az erdőket és hegyvidéket róják órákon keresztül. Persze velük is nyugodtan lehet kirándulni, csak okosabban kell csinálni – már csak azért sem ajánlatos rögtön hosszabb távra menni velük, mert előbb-utóbb a hátizsákodban fognak kikötni.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!