Egyhangúan döntött a város képviselő-testülete, hogy az önkormányzat nem támogatja az akkumulátoripari beruházások végrehajtását a város területén.


A saját indítványuk alapján, egyhangúlag megszavazták a tatabányai önkormányzat közgyűlésének fideszes képviselői, hogy a város területén ne lehessen új akkumulátoripari beruházást indítani - írja a 24.hu.

Október elején a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) levelet írt a város polgármesterének, Szücsné Posztovics Ilonának, beszámolva egy befektetői megkeresésről. A hivatal szerint a megkeresés egy (meg nem nevezett) akkumulátoripari vállalattól érkezett, amelynél lehetséges beruházási helyszínként egy Tatabánya közigazgatási területén elhelyezkedő csarnoképület fejlesztése is felvetődött.

Szücsné válaszában nem javasolta a beruházást, részben azért mert, a megyébe tervezett hasonló beruházások már jelenleg is érintik a Tatai-medence vízbázisát.

„Az ezzel kapcsolatos félelem komoly erősödésére, valamint a vármegye más településein tapasztaltakhoz hasonló, heves tiltakozásra és ellenérzésre számítok, amennyiben egy ilyen terv nyilvánosságra kerül” - fogalmazott a polgármester.

Szücsné később azzal a javaslattal fordult a képviselő-testület felé: hozzanak általános érvényű határozatot arról, hogy nem támogatnak semmiféle további akkumulátoripari beruházást Tatabánya területén. A polgármester november elejére egy közmeghallgatást is meghirdetett a témában. Ekkor

A november 23-i közgyűlésen pedig a képviselők egyhangúlag fogadták el, hogy az önkormányzat nem támogatja az akkumulátoripari beruházások végrehajtását a város területén. A 24.hu azonban azt is megjegyzi, ha a kormány egy ilyen fejlesztést nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásnak nyilvánít, akkor ez felülírja a közgyűlés határozatát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!