Pavel Stanchevet nevezték ki a TV2 Média Csoport Zrt. vezérigazgatójává - írja a Kreativ.hu. A bolgár-francia állampolgárságú férfi május 15-től vezeti majd a médiacsoportot, miután nemrég Dirk Gerkens távozott a csatorna éléről.

A lap azt írja, Pavel Stanchev közel három évtizedes televíziós- és médiatapasztalattal rendelkezik és a legnagyobb francia tévétársaságtól, a TF1 Grouptól érkezik a TV2 élére. Korábban több vezető pozíciót is betöltött a francia tévétársaságnál, korábban pedig a bolgár bTV Media Group, az Antenna Group South-East Europe és az Antenna szófiai székhelyű Nova televíziónál is vezérigazgató posztot töltött be.

De szintén vezérigazgatója volt a Planet TV-nek Szlovéniában és a PRVA televíziónak Szerbiában, valamint a bukaresti székhelyű Kanal D tévétársaságnak is - írja a portál. Emellett pedig az RTL Croatia első általános igazgatójaként részt vett a társaság fejlesztéseiben is.

Az új vezérigazgatót már a mai állománygyűlésen be is mutatták a munkatársaknak, május 15-ig pedig megismerkedik a csatorna felépítésével és működésével és az egyes területek vezetőivel is.

"Pavel Stanchev a TV2 menedzsmentjével együtt a médiacsoport digitális és nemzetközi területeinek a fejlesztését tartja elsődlegesnek, és célja, hogy a nézők a TV2 adóin érjék el a legjobb szórakoztató- és hírműsorokat."

- fogalmaz a portál Pavel Stanchev céljairól a Tv2-vel kapcsolatban.