Az Alapjokogért Központ igazgatója vezeti majd Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt.


"Új vezető került a közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősített fideszes médiaholding, vagyis a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) kuratóriumának élére" – szúrta ki a 24.hu.

A médiaholding új vezetőjének kinevezésére azért volt szükség, mert a csaknem ötszáz sajtóterméket összefogó médiakonglomerátum előző kuratóriumi elnöke, Varga István februárban távozott.

Mint arról mi is beszámoltunk, November végén tíz kiadóvállalat csatlakozott a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz. Tájékoztatásuk szerint az alapítvány célja a többi között, hogy a magyar írott sajtókultúra fennmaradását segítse.

Az Alapítvány élére kinevezett Varga István a békéscsabai 7. TV-nek egy műsorban azt mondta:

"Keresztény, konzervatív, kormánypárti ember létemre én Élet és Irodalmat járatok, én Magyar Narancsot olvasok, Népszavával kezdek - mert most még nincs Magyar Nemzet -, ha jó tollú cikket, glosszát akarok elolvasni." Ezután nem sokkal mondott le tisztségéről.

A Kesma honlapja szerint Varga István posztját a szervezet egyik kuratóriumi tagja veszi át, Szánthó Miklós, az Alapjokogért Központ igazgatója.

"A háromtagú kuratóriumba bekerült Hegedűs Zoltán Szabolcs, akiről nem sokat tudni. Mindenesetre egy ugyanilyen nevű ember ügyvezetője volt az MTVA leányvállalatának, a mára végelszámolás alá került Új Média és Teletext Szolgáltató Kft.-nek. Ráadásul épp abban az időszakban volt vezető tisztségviselő, amikor az Állami Számvevőszék megállapította, hogy a társaság működése nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak" - írja a 24.hu.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!