Több szakember szerint is aggasztó a kutatás, amit be kéne fejezni „amíg nem késő”.


Kínai tudósok egy mutáns koronavírussal kísérleteztek. Az újfajta COVID-19-törzs, a GX_P2V 100 százalékban halálos a humanizált egerekben – írja a New York Post.

A pekingi tanulmány szerint a vírus megtámadta a kísérleti egerek agyát. Az állatokat genetikailag humanizáltak, azaz emberhez hasonló genetikai felépítésű agyuk volt.

A halálos vírust állítólag három évvel a covid-járvány kitörése előtt fedezték fel a malajziai tobzoskákban. A vírust klónozták a kutatók, ami aztán a laborban továbbfejlődött.

Azt nem tudni, hogy a tanulmány mikor készült, de a kutatók szerint elképzelhető, hogy a vírus menet közben alakult és halálossabbá vált.

A halálozási arány 100 százalék volt.

Francois Balloux, a University College London Genetikai Intézetének epidemiológiai szakértője szerint: "Ez egy szörnyű tanulmány, tudományosan teljesen értelmetlen. Nem látok semmi olyan homályos érdekességet, amit meg lehetne tanulni abból, hogy egy furcsa, humanizált egérfajtát erőszakkal megfertőznek egy véletlenszerű vírussal. Ellenben azt látom, hogy az ilyen dolgok hogyan fordulhatnak rosszra” – fogalmazott. Szerinte az is aggasztó, hogy a kutatás egy részét vagy egészét gondatlanul, minimális biológiai biztonsági elszigetelés és gyakorlatok nélkül végezték.

Dr. Gennadi Glinsky, a Stanford nyugalmazott orvosprofesszora azt írta: Ezt az őrületet meg kell állítani, amíg nem késő.

Forrás: New York Post, RTL.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!