Az észak-koreai diktátor azt mondta, hogy nem áll szándékában a két Korea közötti háború elkerülése, de egyoldalúan nem indítana háborút.


Dél-Koreát nevezte meg országa legfőbb ellenségének az észak-koreai vezető, írja az AP hírügynökség. Kim Dzsongun az állami médiával azt is közölte, hogy nem áll szándékában a két Korea közötti háború elkerülése.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség szerint a diktátor azt mondta, hogy habozás nélkül megsemmisítik déli szomszédjukat, ha Szöul fegyveres erőket vetne be Észak-Korea ellen vagy fenyegetné az ország szuverenitását és biztonságát.

Kim Dzsongun kijelentette, hogy éppen ezért Észak-Korea prioritásként kezeli az önvédelmi képességek és az atomháborús elrettentő katonai erők megerősítését. Ugyanakkor közölte, hogy nem fog egyoldalúan háborút indítani, de nincs is szándékában azt elkerülni.

Az észak-koreai vezető mindezt azután közölte, hogy hétfőn és kedden hadianyag-gyárakban tett látogatást. Kim Dzsongun kifejezte elégedettségét az új típusú fegyverek és fejlesztések kapcsán, majd a háborús felkészülés további fokozását rendelte el.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!