Tragédia árnyékolta be a hétvégi montreali félmaratont: kilométerekkel a cél előtt egy 24 éves férfi összeesett, majd meghalt, írta a Global News. A szívrohamot kapott férfi nemzetiségét nem hozták nyilvánosságra.


Az eset megrázta Kanadát, többen is kérdőre vonták az orvosi csapatot. Szervezői oldalról Stéphane Smith a lapnak elmondta, amit befutott a hír, hogy valaki bajba került, perceken belül többen is helyszínen voltak, hogy segítsenek, majd kórházba szállították a bajba jutott férfit, az életét viszont már nem tudták megmenteni.

A szervezők egy közleményt is kiadtak, amiben azt írták, 80 egészségügyi dolgozó volt a pálya mellett és 50 defibrillátort is a helyszínre vittek. Ugyanakkor a főszervező, Dominic Piché már úgy nyilatkozott, akadtak azért problémák a félmaratoni lebonyolításában, a kezdés is csúszott, mert eleinte kevesen voltak az útvonal biztosításához.

A montreali félmaratonon az elmúlt években többen is rosszul lettek, egy nő szívrohamot kapott, egy férfi pedig a célban esett össze. 2011-ben egy harmincas éveiben járó férfi halt meg infarktus következtében.

Kiemelt kép: idén öt távon, összesen 180 ezren futó vett részt a montreali versenyen. Fotó: Al Bello/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!