Távozik a Jobbik Magyarországért Mozgalomból Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere - közölte a párt.

A közlemény szerint

"semmilyen nézeteltérés, semmilyen konfliktus nem áll ennek hátterében, és Mirkóczki Ádám döntésének egyáltalán nincs köze az utóbbi időben a párt körül zajló eseményeknek". Hangsúlyozzák, hogy egyik fél részéről sem politikai döntés született.

Mirkóczki Ádám a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője volt tavaly őszig, amikor az önkormányzati választásokon megválasztották Eger polgármesterévé. Azóta a pártban nem vállalt semmilyen szerepet, csak a városvezetői feladataival foglalkozott.

"Döntésemnek egyetlen oka van: városvezetőként, felelősséggel tartozva minden egriért és szeretett városomért, nem hagyhatom, hogy a pártpolitika bármiféle befolyással bírjon döntéseimre vagy Eger sorsára. Polgármesterként kizárólag Egerhez, az egriekhez akarok hű lenni, kizárólag értük kívánok a jövőben dolgozni. Döntésemnek nincs köze sem politikai, sem személyi ügyekhez, ahogy vélt vagy valós konfliktusokhoz sem. A Jobbiknak és különösen egykori képviselőtársaimnak sikeres és eredményes munkát kívánok"

hirdetés

- írta a politikus Facebook-oldalán.

Nemrég a korábbi pártelnök, Sneider Tamás lépett ki a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából.



hirdetés