Egy kilencgyermekes család is elveszítheti otthonát, miután lejár a kilakoltatási moratórium. Krisztina, férje és a gyerekek jelenleg egy lerobbant házban laknak a Pest megyei Zsámbokon, ám azt hamarosan elárverezik a fejük fölül.

Az édesanya a Házon kívül riporterének mesélt életükről. Kiderült, hogy most ott laknak, ahonnan négy évvel ezelőtt Krisztina elmenekült, mert az akkori férje gyakran verte őt, a gyerekeket pedig lelkileg bántalmazta. Volt, hogy a nagyszülőknél laktak kilencen, és olyan is, hogy egy ideig albérletben húzták meg magukat. Végül a nőre újra rátalált a szerelem, mostani férjének állandó munkahelye van, így visszaköltözhettek egykori zsámboki házukba. Egy közös gyerekük is született, így már összesen 11-en laknak ott.

Krisztina előző életéből azonban nem csak az elég rossz állapotban lévő ház maradt meg, de azzal együtt a körülbelül 20 millió forintos adósság is, amit az előző férje halmozott fel. Az otthonukat a héten elárverezik, 7,5 millió forint a kikiáltási ára.

Az asszony ebből csak 2,7 millió forintot kaphat, ami az eddig kifizetetlen gyerektartásból adódik össze, de ennyiből nem tudnak új házat venni maguknak, helyben pedig albérlet sincs.

Bár Krisztina bízik benne, hogy a család a körülmények ellenére együtt maradhat, de fél attól, hogy elveszik tőle a gyerekeit.

"A gyerekeim az életem. Nekem ők a hivatásom, nélkülük meghalnék"

- mondta az anya, aki elmondása szerint mindig is nagy családra vágyott. Sokak szerint felelőtlenség volt ennyi gyereket vállalni, de ő azt mondja, akkor még nem gondolta, hogy most ilyen helyzetbe fognak kerülni.

Ugyan most férje állandó keresetének köszönhetően is mindent meg tudnak venni, ami kell és a számlákat is fizetni tudják, de a házelárverezés miatt elveszíthetik az otthonukat. Ha ez megtörténik, 60 napjuk lesz kiköltözni onnan.

A Házon kívül riportja: