Az első félidőben 2:0-ra vezetett Svájc, aztán Varga Barnabás szépített a második félidőben, de Emboli bebiztosította a svájciak győzelmét.


A magyar labdarúgó-válogatott 3-1-es vereséget szenvedett Svájctól a Németországban zajló Európa-bajnokság A csoportjának szombati mérkőzésén.

A kölni stadionban már bő félórával a mérkőzés kezdete előtt remek hangulat uralkodott, a magyar szurkolóknak kedveskedve például lejátszották Korda György legendás slágerét, a Reptér című számot, melynek refrénjét egyemberként énekelte a közönség. A meccs előtti rövid ceremónia során óriási üdvrivalgás fogadta, amikor a két ország hatalmas zászlaját kifeszítették a kapuk előtt.

A találkozót kissé idegesen kezdték a magyarok, ugyanis a svájci csapatnak - Lang elcsúszása után - már a negyedik percben helyzete volt, csakhogy Orbán az utolsó pillanatban berepülve blokkolni tudta Aebischer közeli lövését. Nem sokkal ezután a jobb oldalon is vezettek egy veszélyes akciót a svájciak. Ahogy kicsit megnyugodtak Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai, máris volt magyar kapura lövés, de Sallai 20 méterről célt tévesztett Fiola jobb oldali megiramodása után. A bizonytalankodó magyar védelem újabb hibáját - Duah maradt teljesen üresen a 16-oson belül szemben a kapuval - már kihasználta a rivális, amely így korán vezetést szerzett. A továbbiakban is kifejezetten sok labdát vesztett a magyar védelem, Kerkez rossz passza után Vargas került ziccerbe, de Gulácsi hatalmas bravúrral hárított.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!