kiengedték Gyulyás Márton ellenzéki aktivistát, aki ellen még péntek délután adott ki elfogatóparancsot a bíróság - tudta meg a Mérce. Gulyás azért keresték, mert nem jelent meg egy februári tárgyaláson. Hétfőn 11 órakor kezdődött a meghallgatása, ami után elengedték.


A szóban forgó ügyben Gulyás Mártont garázdasággal vádolják, mivel egy Városligetben tartott demonstráción a biztonsági őrök által egy kerítésre kifeszített, takaró zsákvászont levágott. Ennek az ügynek a tárgyalására nem ment el Gulyás, ám később feladta magát.

Később elmondta, hogy aznap éjfél körül átszállították a Gyorskocsi utcai fogdába, majd ma reggel tárgyalásra a Markó utcába. A megbeszélés körülbelül 10 percig tartott, ezután Gulyást elengedték.

Ügyvédje, Matlák Gábor a portálnak úgy fogalmazott: az, hogy péntek délután adták ki az elfogatóparancsot, „kicseszés” volt. Hozzátette: érthetetlen a helyzet, mert elrendelhették volna a tárgyalási őrizetbe vételt a következő tárgyalási nap előtt is, hogy bekísérés után rögtön vihessék a tárgyalásra.

Az ügyben a következő tárgyalási nap május 10-én lesz.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!