Állításuk szerint azért szétnéztek, mielőtt útnak indították az erkélyről a teherautókba való akkumulátort. Vádat emeltek ellenük.


Vádat emeltek egy kecskeméti pár ellen, akik kihajítottak egy 35 kilós akkumulátort a hetedik emeleti albérletük erkélyéről.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénteki közleménye szerint a pár a társasházi lakásukban tárolt egy 35 kilogramm tömegű, teherautóba való akkumulátort, amit 2022. augusztus 14-én, délelőtt egyszerűen kidobtak a lakás erkélyéről kidobta. Az akkumulátor ripityára tört, a férfi pedig ezután lement az utcára, összeszedte a darabokat, és átadta egy harmadik személynek, akinek kilétére nem derült fény.

A 24.hu megkeresésére Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a pár beismerte a bűncselekmény elkövetését.

– mondta az ügyész.

Az ügyészség szerint hulladéknak minősülő akkumulátor olyan maró, irritáló és környezetre veszélyes anyagokat tartalmazott, amelyek miatt az veszélyes hulladéknak minősült. A pár hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez engedéllyel nem rendelkezett, így sem a hulladék megszerzésére, sem annak tárolására nem voltak jogosultak.

A párt veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével vádolja az ügyészség, és próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!