Egy zsáknyi kidobott és félig elégetett szavazólapot találtak Marosvásárhely környékén, az építési hulladékok közé kivágva, borítékokkal együtt. Az ezt bemutató videó szerint ezek már ki voltak töltve, ugyanis a magyarországi lakcímmel nem rendelkező határon túli magyarok ugyanis levélben is szavazhatnak. A videóra Parászka Boróka erdélyi újságíró hívta fel a figyelmet, aki szerint ennyit érnek a Magyarországon kívül összegyűjtött szavazatok.


- Ennyit arról, hogy milyen biztonsággal gyűjti, és kezeli az RMDSZ, az EMSZ a szavazólapokat, mennyire garantálja, hogy senki ne nyúljon bele a borítékokba, hogy az erdélyi ellenzéki szavazatok is eljussanak a szavazatszámláló központokba - írta Parászka, ugyanis a félig elégetett szavazócetliken a videó tanúsága szerint az ellenzékre és Mi Hazánkra leadott szavazatok lehettek.

A kidobott szavazólapokra a punctual.ro nevű romániai portál olvasója, bukkant rá, aki értesítette a lapot erről. A lap egyik újságírója kiment a helyszínre, felvételeket csinált és értesítette a rendőrséget. A Transtelex érdeklődésére elmondta, hogy nem nyúlt hozzá a zsákhoz, mindent úgy hagyott a helyszínen, ahogy volt, és egyelőre nincs információja arról, hogy a rendőrség kiért-e a helyszínre és mit állapított meg, mert őt még nem keresték.

"A helyszínről tudni kell, hogy ez egy forgalmas közút, erre halad el a Marosvásárhelyet Nyárádszeredával összekötő országút. Ráadásul a szavazólapokat annál a csomópontnál dobták el, ahol a rendőrség rendszeresen kint áll, esténként különösen, felügyelik a forgalmat. Ettől a helyszíntől egy kilométernyire épp építkezés folyik, egy multi épít bevásárlóközpontot. Kiemelten őrzik a területet a hozzáférhető építőanyagok miatt, minden éjjel kint van a biztonsági szolgálat, és éjjel is dolgoznak" - írta Parászka.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!