Március 14-től vetítik a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilmet a magyar történelem egyik legfontosabb napjáról, március 15-éről, és hőséről, Petőfi Sándorról. A több mint kétórás új magyar film 24 óra történetét dolgozza fel.


A gigaprodukció készítése során az alkotók végig egy önazonos, hiteles Petőfi-képet követtek, ahogy a filmbeli Márciusi Ifjak is életrevaló karakterként, hús-vér emberként jelennek meg. A film alkotói a mára ikonikussá vált kávéházat - a korhű ételektől a falakat díszítő képekig - aprólékos részletességgel rekonstruálták, hogy aztán Petőfi a forradalom reggelén a biliárdasztalon, sáros csizmában állva szavalhassa el ott a Nemzeti Dalt a film egyik legmeghatóbb jelenetében.

„Fontos feladatunk, hogy a hősökben megmutassuk az embert, aki olykor esendő, kételkedik, elbizonytalanodik, fél, szorong, latolgat, megerősítésre, támogatásra vár, rácsodálkozik, mit is visz végbe. A Márciusi Ifjak mind ilyenek. Huszonéves fiatalok tele hazaszeretettel, ugyanakkor személyes tervekkel, célokkal is, mégis bármelyik pillanatban életüket adták volna a hazáért. Mi most megtennénk ugyanezt? Már 176 éve tőlük tanulunk kiállni a hazánkért, tőlük tanulunk hinni önmagunkban. Kötelességünk elmesélni a történetüket” – fogalmazott Szente Vajk kreatív producer, forgatókönyvíró. Kis-Szabó Márk forgatókönyvíró szerint a több mint hatmilliárd forintból (ebből 4,7 milliárd forint közvetlen állami pénz, 1,4 milliárd pedig adókedvezmény formájában érkező támogatás) megvalósuló film „felveszi a versenyt a nagy nemzetközi alkotásokkal”.

– mondta Lóth Balázs, a film rendezője.

„Petőfiék huszonévesen olyan dolgokat vittek véghez, melyeknek ma a nyomába sem érünk. Számunkra ő egy ikon, de akkoriban csupán egy tapasztalatlan, fiatal ember volt, aki az egész világgal szembeszállva, őszinte hittel küzdött a céljaiért. Ez a valódi minta számunkra, s egyben a film egyik legfontosabb üzenete, hogy a ma embere azt érezze: ő is lehetne Petőfi” – nyilatkozta Berettyán Nándor, Petőfi megformálója.

A Most vagy soha! főszereplői: Berettyán Nándor (Petőfi Sándor) és Mosolygó Sára (Szendrey Júlia). Kiemelt szerepekben látható még: Koltai-Nagy Balázs (Jókai Mór), Fehér Tibor (Vasvári Pál), Horváth Lajos Ottó (Farkasch, a titkosügynök), Jászberényi Gábor (Meyer, a rablóvezér), Lukács Sándor (Ignaz von Lederer tábornok), Nagy Sándor (Emich Gusztáv), Szerednyey Béla (Landerer Lajos).

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!