Ahogy korábban mi is megírtuk: családi házuk udvarán szennyvíztározóba esett egy kétéves gyermek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Taktaharkányban. A kisfiú április 20-án, estefelé zuhant bele a tartályba és a helyszínen életét vesztette.

A Blikk úgy tudja: újabb részletek derültek ki az eseményről, melyek szerint egy fiatal családtag okozhatta a tragédiát, aki valamit keresett a betonlapokkal lefedett aknában.

Mellé ért a kisfiú, aki elvesztette egyensúlyát, és beleesett a gödörbe. A nagyobbik társa, nem szólt a felnőtteknek, inkább maga akarta kiszabadítani - elég szerencsétlenül.

Leengedett egy létrát, de a véletlen folytán úgy indította el a mentőakciót, hogy a kisfiú a létra alá került, amely így vélhetően lenyomta a víz alá.

A lap úgy tudja, a tini segítő ekkor pánikba esett, és megpróbált nem tudomást venni a bajról, és eltüntetni annak minden nyomát. Visszatolta a betonlapot az aknára, nehogy valaki meglássa, és egy rokonához ment, akivel csak késő este mentek vissza a helyszínre.

Akkor felnyitották az akna fedelét, de a kisfiú már nem élt.