A Székesfehérvári Törvényszék elárulta a vádlott monogramját, ez alapján pedig csak egy volt államtitkár-helyettes kerülhet szóba.


A hét elején írtuk meg, hogy az ügyészség hat év börtönt kért egy volt helyettes államtitkárra 2,2 milliárdos hűtlen kezelés miatt. Ez Polt Péter legfőbb ügyész válaszából derült ki.

Arra még tavaly decemberben derült fény, a Fejér Megyei Főügyészség hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt emelt vádat egy volt minisztériumi helyettes államtitkár és társai ellen.

Az ügyről korábban Vadai Ágnes DK-s képviselő tett fel kérdéseket a legfőbb ügyésznek. Polt Péter azonban nem árulta el a válaszában, hogy ki az érintett politikus.

A Székesfehérvári Törvényszék azonban elárulta, hogy az ügy elsőrendű, egyedülő közszereplő vádlottjának monogramja dr. N. J.

Őt 2018-ban került ebbe a pozícióba, 2020 decemberében viszont menesztették, miután egy másik korrupciós ügy miatt letartóztatták.

Ebben az ügyben hivatali vesztegetés elfogadásával és közokirat-hamisítással vádolja az ügyészség. A vádirat szerint helyettes államtitkárként 830 millió forintnyi vissza nem térítendő állami támogatáshoz segített volna egy mezőgazdasági vállalkozást hivatali kapcsolatai és befolyása segítségével. Cserébe ötszázalékos tulajdonrészt kapott az egyik érintett cégben. Azzal is vádolják, hogy állami földek megvásárlásában is segítette üzlettársát, aki az ügy másodrendű vádlottja. A tavaly áprilisban tartott előkészítő ülésen az ügyészség 6 év letöltendő börtönbüntetést és 5,2 millió forintos pénzbüntetést indítványozott. Nagy ezt nem fogadta el, a novemberi bírósági meghallgatásán is tagadta a vádakat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!