Még a hozzá közelállók sem tudtak róla, mi történhetett az orosz ellenzéki politikussal, akivel három hete megszakadt a kapcsolat.


Hetekig nem tudtak kapcsolatba lépni Alekszij Navalnijjal, de most kiderült, hogy hová tűnt az orosz ellenzéki politikus - írja a Telex.

A Putyint bíráló

Hétfőn azonban meglátogathatták már - közölte szóvivője, Kira Jarmisz. A politikus a hírek szerint jól van és a Harp nevű településen őrzik.

Az ügyvédei azután kezdték keresni, hogy nem jelent meg egy hete egy meghallgatáson, és videón sem jelentkezett be. Sőt, híreket sem kaptak felőle. Akkor azt gondolták, hogy vagy olyan állapotban van, hogy nem képes mindezekre, vagy elszállították egy másik helyre.

Az ügyvédek közel kétszáz oroszországi előzetes letartóztatási központtal vették a fel a kapcsolatot, de sehol nem találták a férfit. Utoljára december 5-én kaptak infomációt róla, de utána már megtiltották, hogy meglátogassák a börtönben.

Szakértők már akkor úgy vélték, hogy Navalnijt egy büntetőtelepre szállíthatták át. Ezek az utak hosszú időt vesznek igénybe és igen rosz körülmények között szállítják az összezsúfolt foglyokat - írja a lap.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!