Minden kerület más módszerben hisz. A traffipax mellett több helyen is fontolgatják az általános sebességhatár csökkentését.


Vadonatúj fix traffipaxok és a fővárosban újdonságnak számító Trafiboxok jelennek meg hamarosan Budapest útjain, írja a vezess.hu. Nemcsak sebességellenőrzéssel, hanem egyéb módszerekkel is próbálják visszaszorítani a gyorshajtást a jövőben több budapesti kerületben. A négy fő megoldás a traffipax, a Traffibox, a sebességkorlátozás táblával és a fizikai lassító útelemek lehetnek.

A II. kerületben „előreláthatólag június elején” telepíthetnek hét új fix sebességmérő készüléket, melyek beszerzését az önkormányzat a BRFK-val együttműködve már meg is kezdte. A fix traffipaxok a jövőben az Árpád fejedelem útja 12., a Hidegkúti út 128., a Kapy út 40., a Máriaremetei út 132., a Nagykovácsi út 4., a Törökvész út 31. és a Zöldlomb utca 24. előtt működnek majd.

Ugyancsak új sebességmérő jelenik meg nemsokára a XVIII. kerületi Gyömrői úton, de nem ez lesz az utolsó: már vizsgálják a Traffiboxok telepítésének lehetőségét. Ilyen berendezéseket telepítenek az I. kerületben, de a mérők pontos száma és a helyszíne még nem ismert. A XII. és XIV. kerületben ugyanakkor nem tervezi sebességmérők telepítését, mert az csak a gyorshajtók ellen hatékony, más szabálysértéseket nem old meg. A VI. kerület az általános sebességhatár 30 km/h-ra csökkentését tervezi, ahogy a XIII. kerület vezetése is ezt fontolgatja.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!