Amanda Roberts Mandas_Muffintop néven 70 ezer követőjével osztja meg Instagram-oldalán átváltozását, és a pozitív testkép fontosságát.


A kaliforniai nő közel 70 kilótól szabadult meg, ami után 6 kilónyi felesleges bőr maradt testén.

„Amikor először rádöbbentem, hogy milyen sok bőröm maradt, és milyen sok az ezzel járó orvosi probléma (kiütések, sebek, lehetséges fertőzések és más kellemetlenségek), úgy döntöttem, hogy megtanulom szeretni a testemet, úgy ahogy volt: lógó bőröstül, mindenestül. Azt gondoltam, hogy nem fogom tudni megengedni magamnak a műtétet egy ideig - legalább öt évig -, de azt is tudtam, hogy előbb-utóbb szükségem lesz rá” - nyilatkozta.

Roberts elmesélte a BuzzFeednek, hogy megtanulta megszeretni a testét, hiszen olyan sokat dolgozott azért, hogy lefogyjon és egészségesebb életmódot éljen. De a nő élete megváltozott, amikor az általa kitalált hashtag, a Tummy Love Tuesday (pocakszerető kedd) nagyon népszerűvé vált, és egy híres amerikai televíziós műsor, a The Doctors meghívta egy adásába.

Roberts a műsorban sokat mesélt a pozitív testképről és az útról, amit megtett. De sosem gondolta volna, hogy az egyik műsorvezető, Dr. Andrew Ordon hatalmas meglepetéssel készült. Felajánlottak az anyukának egy bőreltávolító plasztikai műtétet, amit teljes egészében a műsor állt számára.

„Emlékszem, hogy megkönnyebbültem és boldogság töltött el, mert valami, ami csak egy távoli álom volt, hirtelen valósággá vált. De egy kicsit el is szomorodtam, hiszen olyan sokat dolgoztam azért, hogy megszeressen a testem a lógó bőrömmel együtt.”

You can love yourself and change yourself at the same time. . So many people have it engrained in their mind that to be a part of the body positivity community, especially here on IG, they aren’t allowed to change. Some BoPo community members shame those of us who decided to change our bodies for our health, or to just be more comfortable in our own skin. I’m here to tell you that you are allowed to do WHATEVER you want with your body, and still love it. It’s YOUR body, YOUR life- not anyone else’s. So don’t let anyone shame you. Don’t let anyone shame you into changing if you don’t want to. Don’t let anyone shame you into staying the same if you want to change. SHAME IS NOT OKAY ON EITHER SIDE OF THE SPECTRUM. . I loved myself at 330lbs on the left. I loved myself at 180lbs with loose skin. And I love myself now at 185lbs with my scars. I decided to change myself BECAUSE I love myself. This my my journey, and I’m proud of it. I hope you are proud of whatever journey you are on, too.

Amanda Roberts (@mandas_muffintop) által megosztott bejegyzés,

Amikor azonban Amanda elmondta követőinek is a számára nagyszerű hírt, sokan nem úgy reagáltak, mint ahogy azt várta volna.

Rajongótábora egy része úgy érezte, hogy becsapta őket, amikor a teste elfogadásáról beszélt. Azt mondták, hogyha igazán szeretné a testét, akkor nem akarná megváltoztatni azt.

„De én ezt nem így látom: ha igazán szereted saját magad, akkor megteszel mindent azért, hogy a lehető legjobban érezd magad a testedben.” – mesélte Amanda a BuzzFeednek. „Saját magunk szeretete egy személyes utazás, és nem kellene, hogy különböző szabályok vagy kritériumok legyenek ehhez vagy a pozitív testképhez, azon kívül, hogy aktívan dolgozol azon, hogy megszeresd magad.”

Amanda azt mondja, hogy a műtétje előtt úgy tudta megszeretni lelógó bőrét, hogy nem a múlt egy darabjának látta, hanem egy kitüntetésnek azért, hogy milyen sokat dolgozott. A nő fő célja az volt, hogy a fogyása során sose felejtse el szeretni önmagát, és nagyon büszke arra, hogy eddig mindig sikerült ezt a célt elérnie.

Before and After: Birthday Edition (its a thing, right?) Left: 2013, 330lbs Right: Now, 180lbs . Today I’m not only celebrating my birthday, but all of the amazing things that have built up my 25 years of life so far. I spent so long hating myself and my body- for almost 20 years I talked down to myself, mirroring the words of some of those around me. It wasn’t until I turned 20 and gave birth to my daughter that I finally made the decision to turn it all around. I wanted to love myself, to teach my daughter to love herself, and finally get to a place of comfort and health in my own body. Now, today on my 25th birthday, I’m proud to say I’ve gotten to that point and beyond! This journey has been difficult, but oh so rewarding and fun! . Thank you to everyone who has supported me along the way, and everyone who cheers me on daily. I love you all and I can’t wait to see what the next few years will bring!

Amanda Roberts (@mandas_muffintop) által megosztott bejegyzés,

via BuzzFeed



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!