Bár Bécs nincs messze Budapesttől és a hivatalos események is csak néhány órán át tartottak, a delegáció nem kevés pénzért aludt az osztrák fővárosban.


Korábban beszámoltunk róla, hogy Bécsben tárgyalt Karl Nehammer kancellárral. Orbán Viktor 2022. július 28-án találkozott Karl Nehammer osztrák kancellárral, akivel az orosz-ukrán háborúról, az európai energiaválságról és az illegális migrációról tárgyaltak. A találkozóra egy rendkívül népes stáb, összesen 40 fő kísérte Orbánt: a kormányfővel tartott többek között Szijjártó Péter külügyminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is – számolt be az RTL.

A lakosztályról, ahol annak idején a miniszterelnök megszállt, még Lakatos Márk is készített egy TikTok-videót, mondván: mindig is szeretett volna a miniszterelnök ágyában aludni.

Az Átlátszó oknyomozó anyaga szerint ugyan az osztrák főváros csak néhány órás autóútra van Budapesttől, és a hivatalos program is csak 2-3 órán át tartott, a magyar delegáció kint töltött egy éjszakát, és Bécs egyik legdrágább szállodájában, a Bristolban szálltak meg

A portál azt is kiderítette, hogy

A szállás mellett felmerült még 1,1 millió forint reprezentációs költség, 427 ezer forint napidíj, 141 ezer forint tolmácsköltség, és közel 73 ezer forintnyi „dologi költség”. Az Átlátszónak azt is elárulták, hol szállt meg a magyar küldöttség: a miniszterelnök és delegációjának egy része a Hotel Bristolban töltötte az éjszakát, a csapat további, különböző tárcákhoz köthető tagjai pedig a Hotel Sacher Wien szállodában.

Az RTL megjegyzi, hogy a Hotel Bristol Bécs egyik legdrágább szállodája: 1876-os megnyitása óta olyan ismert emberek fordultak meg itt, mint II. Erzsébet, néhai angol királynő, John F. Kennedy egykori amerikai elnök vagy Justin Bieber énekes. A jelenlegi foglalási lehetőségek szerint a legolcsóbb szoba egy éjszakára 600 euró (400-as árfolyammal számolva kb. 240 ezer forint), a legolcsóbb lakosztály 800 euró (kb. 320 ezer forint), a legdrágább lakosztály pedig 2700 euró (kb. 1 millió forint).

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!